Ook op het gebied van papierreductie is in eerste instantie draagvlak gecreëerd door bewustwording. De hoeveelheid van een maand door het AVROTROS-personeel verbruikt printpapier is omgerekend in boomstammen, die voor de deur van het gebouw zijn gelegd. Tevens is een stapel papier die gelijk is aan het maandelijks verbruik in het restaurant gelegd. AVROTROS wil personeelsleden aanzetten tot nadenken over hun printgedrag.
Ook het restaurant is aangewakkerd om over duurzame keuzes na te denken en daarmee ook bewustwording bij het personeel te creëren. Aanvankelijk door het instellen van een volledig vegetarische dag, waar nog niet iedereen klaar voor bleek. Nu besteedt het restaurant één keer per week op wisselende dagen extra aandacht aan wat meer vegetarische gerechten, zonder dat het aanbod volledig vegetarisch is. Iets doen aan verspilling startte als eenmalig initiatief, het werd echter vaste prik: voedsel dat overbleef in het restaurant, ging op vrijdagen en bij speciale gelegenheden (aangeboden lunch, avondeten op werk) naar de daklozenopvang. Er wordt gekeken om hier in 2018 een structureel vervolg aan te geven. AVROTROS biedt ook los hiervan het personeel de mogelijkheid iets te doen voor minderbedeelden in de maatschappij. Zo kan bijvoorbeeld bij het jaarlijks kerstgeschenk gekozen worden om geen geschenk te ontvangen en in plaats daarvan een donatie aan een goed doel te doen.
In 2017 is actief gekeken naar een reductie van het gebruik van de kartonnen bekertjes (met plastic coating) waarvan er jaarlijks tot wel 200.000 worden gebruikt. Na een gesprek met een leverancier van ‘groene’ bekers, bleek dat de duurzaamheidsambities van AVROTROS op dit gebied hoger liggen en om de afvalberg verder te reduceren is een proces richting het gebruik van aardewerken mokken in gang gezet, dat in 2018 moet worden afgerond. Vanuit diezelfde gedachte zijn plastic borden, bestek en bekertjes, in het geval van bijvoorbeeld een aan het hele pand aangeboden lunch, in 2017 gaandeweg al niet meer gebruikt.