Innovatie

AVROTROS heeft de ambitie om als innovatieve omroep in de voorhoede van de technische ontwikkelingen mee te lopen en een venster te zijn voor verbeelding en vooruitgang. De omroep wil een breed publiek informeren over het innoverend vermogen in Nederland en de invloed van innovatie op het dagelijks leven. Een ambitie die steeds sterker wordt waargemaakt.

Nederland is een van de innovatieleiders in Europa en streeft daarmee steeds meer landen voorbij. Als publieke omroep heeft AVROTROS haar rol daarin opgepakt door als een ‘hub’ te fungeren tussen het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen, de overheid en jonge creatieven.
In samenwerking met de Erasmus Universiteit zijn door AVROTROS in 2017 de Nederlandse Innovatie Prijzen in het leven geroepen. Doel van deze jaarlijks terugkerende prijzen is een breed publiek kennis te laten maken met innovatie in de Nederlandse economie en samenleving. Dinsdagavond 31 oktober zijn in het Scheveningse Kurhaus prijzen uitgereikt voor het meest innovatieve bedrijf (VanBerlo), de meest innovatieve regio (Noord-Holland) en de meest innovatieve oplossing voor een maatschappelijk probleem (Plant-e).