Directieverslag

Ontwikkelingen gedurende het boekjaar
AVROTROS gelooft dat een sterke, onafhankelijke publieke omroep belangrijk is voor de samenleving. AVROTROS maakt als onafhankelijke en maatschappelijk betrokken omroep kwalitatieve en innovatieve programma’s, die relevant en toegankelijk zijn voor heel Nederland. Met die programma’s willen wij informeren, inspireren en vermaken. Leidend is de doelstelling dat we daarbij een groot en breed publiek willen bereiken. Onze programma’s verrijken en verbinden en sluiten niemand uit. Omdat wij elke dag te horen, te zien en online te bereiken zijn, werken wij dag in, dag uit om zichtbaar en open onze idealen te realiseren.

Vanuit de doelstelling een zo groot mogelijk publiek te willen bereiken, zijn wij trots op programma’s die impact maken in de maatschappij. Dit kan door een collectief meeleven met een programma als Wie is de Mol? of de jaarlijkse uitzending van het Eurovisie Songfestival zijn, maar ook het aanvoelen en vooral duiden wat er leeft in de maatschappij via Nederlands drama als Papadag, door een actualiteitenprogramma als EenVandaag, of het aan de kaak stellen van (consumenten)misstanden in Radar.

AVROTROS staat middenin de maatschappij en is de enige omroep die met haar programma’s inhoudelijk de volledige breedte van de Nederlandse bevolking bedient. Van jong tot oud, van links naar rechts en ongeacht welke achtergrond.